ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΓΡΙΦΟΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΝΕΟΣ ΘΕΣΣΑΛΑΡΧΗΣ;

Αναμφισβήτητα τέσσερις είναι σήμερα οι μεγάλοι παίκτες της κεντροδεξιάς στη Θεσσαλία. Αναφερόμαστε στον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, στον νέο Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα, στον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και στον Δήμαρχο Τρικάλων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου. Ο πρόσφατος ανασχηματισμός στο σύνολό του δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκός για τη Θεσσαλία. Αν εξαιρέσουμε την παραμονή του Τσιάρα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και την αναβάθμιση του Σκρέκα στο Υπουργείο Ενέργειας που θα έχει κυρίαρχο ρόλο τα επόμενα χρόνια, βλέπουμε το μεγαλύτερο νομό της Θεσσαλίας, τον νομό Λάρισας να μένει χωρίς εκπρόσωπο στην Κυβέρνηση και ισχνή κυβερνητική εκπροσώπηση στο νομό Μαγνησίας μέσω της κυρίας Ζέτας Μακρή. Μια γρήγορη ανάγνωση των παραπάνω μας οδηγεί στα εξής συμπεράσματα: αποδεικνύεται ότι η σχέση Τσιάρα – Μητσοτάκη παραμένει ακλόνητη και ο Κώστας Σκρέκας κατατάσσεται πλέον στους πρωτοκλασάτους της Νέας Δημοκρατίας. Μυστήριο παραμένει η σχέση του Κώστα Αγοραστού με την κυβέρνηση ενώ άγνωστες είναι οι μελλοντικές προθέσεις του Παπαστεργίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παπαστεργίου λόγω της συνεχούς ανοδικής του πορείας προσανατολίζεται είτε προς την Ευρωβουλή είτε προς την Περιφέρεια. Ο Αγοραστός βασιζόμενος κυρίως στην δεκαετή πορεία του και όχι στη σχέση του με τον Μητσοτάκη προσπαθεί να επιβάλλει την εκ νέου υποψηφιότητά του. Έως ότου λοιπόν ξεκαθαρίσει το περιφερειακό παιχνίδι, η ανάδειξη του άτυπου Θεσσαλάρχη επικεντρώνεται στην από δω και μπρος κυβερνητική δραστηριότητα Σκρέκα – Τσιάρα.
Σήμερα αν έπρεπε μεταξύ των δύο να αποδώσουμε τον τίτλο στον έναν θα ήταν αναμφισβήτατα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Όμως το χαρτοφυλάκιο του Σκρέκα περιλαμβάνει μελλοντικά έργα που μπορούν να αλλάξουν το τοπίο της Θεσσαλίας. Φαντάζεστε να πείσει ο Σκρέκας τον Μητσοτάκη και να δούμε την εκτροπή του Αχελώου να πραγματοποιείται επί των ημερών του;
Ας κρατήσουμε για το καλό της Θεσσαλίας τη δύναμη και την επιρροή του Τσιάρα στη σημερινή κυβέρνηση και το ευοίωνο μέλλον του Σκρέκα και ας ελπίζουμε ότι η συνεργασία μεταξύ τους θα είναι χρήσιμη για τον τόπο μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s