ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες
Στη θλιβερή και παρακμιακή εικόνα της πτέρυγας του Κ. Υγείας Μουζακίου η οποία έπεσε λόγω Ιανού, προστέθηκαν μετά από πέντε (5)μήνες «μυστήριες, ανήκουστες, αντιφατικές και ακατανόητες αποφάσεις της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, σε ότι έχει σχέση με το χρόνο και το σκοπό που εξυπηρετούν, για σύνταξη γεωλογικής μελέτης καταλληλόλητας του οικοπέδου! (3000 €) και για 24ωρη φύλαξη του ετοιμόρροπου κτιρίου προς αποφυγή τυχόν ατυχήματος έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία κατεδάφισης!! (25.000 € περίπου) για τρείς (3) μήνες!!».
Επαναφέρω στη μνήμη μας τις θλιβερές και επικίνδυνες εικόνες διάλυσης και καταστροφής εγκαταστάσεων, εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού Κ. Υγείας Μουζακίου, με τις αυθαίρετες και χωρίς καμία νόμιμη άδεια, χαρακτηρισμό, μελέτη, έρευνα και ηθική προϋπόθεση εργασίες προετοιμασίας κατεδάφισης, καθαίρεσης και απομάκρυνσης, (έβγαλαν μέχρι τις πόρτες και τα παράθυρα) της πτέρυγας η οποία αφ ενός μεν δεν κατέρρευσε, αφ ετέρου δε κατέχει νόμιμη οικοδομική άδεια την 752/1985. Υπενθυμίζω έλλειψη μέτρων προστασίας περιβάλλοντος, υγιεινής, ασφάλειας εργαζομένων και διερχομένων πολιτών, διαχειριστικού ελέγχου απογραφής, σχεδιασμού, επίβλεψης, μεθοδολογίας μεταφοράς υλικού και εξοπλισμού, πρωτόκολλα και πρακτικά παράδοσης-παραλαβής, με τα έγγραφα, το αρχείο, τα επίσημα Βιβλία κ.α. «πεταμένα στο δάπεδο», του αφύλαχτου, εγκαταλειμμένου και απροστάτευτου για μεγάλο χρονικό διάστημα δημόσιου κτιρίου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Αυτοί λοιπόν οι αρμόδιοι, οι οποίοι δεν γνωστοποίησαν ακόμη τους υπεύθυνους για τη ζημία στη δημόσια περιουσία, πρόσφατα θυμήθηκαν και έβαλαν ταμπέλες «Απαγορεύεται η Είσοδος» στα ερείπια! Οι ίδιοι δε μετά από τόσον καιρό, αντιλαμβάνονται ότι το Κ. Υγείας Μουζακίου βρίσκεται πλησίον κοίτης Ποταμού!! και «προσχηματικά με μία πρόσκληση ενδιαφέροντος παρωδία», (προφανώς αφορά Κ. Υγείας σε λειτουργία), δαπανούν χρήματα δήθεν για την προστασία μας!
«Μόνον σύγχυση, ανασφάλεια και κόστος… προκαλεί ο καταιγισμός αντιφατικών αποφάσεων»

Μουζάκι 7/2/2021
Αστέριος Βασιλάκος
Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

Αγαπητέ κύριε Βασιλάκο
Μετά την καταγγελία σας επικοινωνήσαμε αμέσως με τον αναπληρωτή ΔΥΠΕάρχη κύριο Σταύρο Παπαγεωργίου ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει άμεσα τις συνθήκες που επικρατούν στο Κ.Υ. Μουζακίου και θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για την εξομάλυνση της κατάστασης.
Η Ομάδα του Καρδίτσα Τώρα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s